top of page
  • Foto van schrijverStrolls

Heraklion, bruisend en boeiend

Bijgewerkt op: 1 mei 2022

Afgelopen maand was ik drie dagen in Heraklion, de rommelige drukke hoofdstad van Kreta. Voor een Nederlandse opdrachtgever ben ik bezig geweest een wandelroute door de stad te maken. Niet zomaar een wandelroute maar een 3 kilometer lange puzzeltocht waarbij je je verplaatst in de hoofdpersoon van een verhaal. Deze persoon beantwoordt allerlei vragen langs de route en verzamelt daarmee letters waarmee hij uit de stad kan ontsnappen. Een erg leuk concept dat inmiddels in meer dan 100 steden in Europa gemaakt is, waaronder in Thessaloniki, Athene, Rhodos-Stad en Chania.


Heraklion ligt op zo’n 2 uur rijden van Chania, ik neem ’s ochtends de KTEL bus. Dat is een regionale busmaatschappij die vele routes in Kreta heeft. Zo kan je vanuit Chania naar het westen, richting de populaire badplaatsen, naar het zuidwesten naar bijvoorbeeld het pittoreske Paleochora, naar het zuiden naar Chora Sfakion om de boot te nemen naar Gavdos of naar het autovrije Loutro. Alle dienstregelingen vanuit Chania vind je op www.e-ktel.gr


De bus stopt ook in Rethymnon, de derde stad van Kreta, waardoor de bustocht van Chania naar Heraklion bijna drie uur duurt. Er is genoeg te zien; bergen, kliffen, strand en stad. Na aankomst heb ik uren rondgestruind om een route te maken voor The Escape Tour Heraklion. M'n voeten branden, moe en voldaan dank ik Chris van City Lion Apartments (als je ooit in Heraklion een overnachting moet/wilt boeken, boek 'm dan hier).


Als het tijd is voor wat lekkers en ik eindelijk een keer besluit geen Grieks te eten, beland ik in een ‘n Hongaars restaurant, met de vreemde naam ‘Orgy’. Een Hongaarse getrouwd met een Griek... Jó estét kívánok! Het terras zit vol. Blijkt dat ze alleen schnitzels verkopen... geen probleem natuurlijk, dat gaat er wel in!De volgende dag loop ik drie keer het rondje dat ik voor ogen heb en ontmoet ik een Nederlandse reisleidster die me veel vertelde over haar leven op Kreta als Nederlands-Griekse of andersom. Een bijzondere ontmoeting met een lekkere kop cappuccino. Uiteindelijk lunch ik in het zeer populaire, zeer goede en zeer biologische restaurant Peskesi.


Veel mensen vinden Heraklion rommelig en druk, ik noem het liever bruisend en boeiend. In één dag alles zien? Onmogelijk, een meerdaagse excursie is dan ook zeker aan te raden. Wil je meer weten over Escape Tours, neem dan eens een kijkje op de site www.escapetours.nl. Wil je meer weten over de hoofdpersoon van de Escape Tour Heraklion, meld je dan aan als Vriend van Strolls, dan krijg je een uitgebreide beschrijving.


*Voor de duidelijkheid: Ik word niet gesponsord door de genoemde bedrijven in deze blogpost.

38 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page